1. INTRODUCCIÓ.
Al setembre, quan varem començar aquest curs 2019-2020, donàvem la benvinguda a les famílies que s’incorporaven a la nostra escola i a tota la comunitat educativa esperant omplir el nou curs d’il·lusions, participació, aprenentatge, col·laboració... però malauradament ningú és podia ni imaginar que en el seu transcurs tinguérem una pandèmia per coronavirus, amb la conseqüència de no poder fer l'últim trimestre a la nostra escola i haver de fer el fi de curs per Google meet. Un fi de curs que les famílies i l’alumnat de sisè no han pogut fer l'acomiadament a l'escola, encara que està pendent per a quan es puga fer.
Però, malgrat aquesta situació sobrevinguda i excepcional que hem viscut, entre tots i totes l'hem superat amb molt bona nota. No ha sigut fàcil i hem fet un gran esforç tota la comunitat educativa per adaptar-nos a les circumstàncies i mantindre el contacte virtualment.
No obstant això el nou curs començà amb millores a l'escola gràcies a l'esforç de tots i totes. L’AMPA va contribuir econòmicament a insonoritzar una paret de l'aula de 3rB situada al costat de la classe de música, renovació de l'arener del pati de primària i reomplir l'arener d'infantil, posar reg per aspersió al pati de primària per evitar malalties provocades per la pols i la seua entrada a les classes que fan malbé els elementos tecnològics. Així com la compra de folre per als nous llibres de text, que les mares de la Comissió de llibres han posat. Amb tot l’anterior s’ha de sumar també l’aportació econòmica de l’AMPA per a preparar l’espai de la nova biblioteca (insonorització paret, parquet i pintura) que es va fer en el transcurs d’aquest curs.
Per portar a terme totes les activitats i millores de la nostra escola necessitem de la participació i col·laboració de tota la comunitat educativa. Una participació que dins de la Comunitat d’Aprenentatge a la que pertanyem és fonamental per fer d’aquest projecte conjunt un projecte viu i que segons estudis científics s’ha comprovat que millora la convivència i el rendiment acadèmic de l'alumnat. Per tot això les famílies som una peça clau dins d'aquest projecte.
Per tant, hem de trobar formes per dinamitzar a que les famílies pugan participar i estar presents en l'educació dels seus fills i filles dins de l'entorn escolar. Una experiència molt gratificant per a nosaltres com a pares i mares, però sobretot per als nostres fills i filles que els agrada vore la diversitat de persones que entren a les classes a compartir les seves experiències, coneixements... amb l'objectiu d'aprendre uns dels altres.
Per últim, com va dir Eduardo Galeano, periodista i escriptor: "mucha gente pequeña, en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas, pueden cambiar el mundo".
I amb totes aquestes xicotetes coses i tot el que estiga a les nostres mans podem fer l'estància dels nostres fills i filles a l'escola un lloc segur i agradable.
Ara sols queda esperar el nou curs i retrobar-nos a l'escola el 7 de setembre, que esperem que així siga dins de la nova normalitat.
|